Články


"phila"-Toscana 22


Ve dnech 26.-28. 8. 2022 proběhne v rakouském Gmundenu tradiční filatelistická výstava "phila"-Toscana 22. V rámci výše uvedené akce proběhnou paralelně výstavy ARGE Alpen-Adria (Německo, Itálie, Chorvatsko, Rakousko, Švýcarsko, Slovinsko, Maďarsko) a výstava BIRDPEX 9.





Výstava ARGE Alpen-Adria představí exponáty ve všech výstavních třídách. Jedná se o výstavu I. a II.stupně. Dle výstavních podmínek je tato výstava otevřena vystavovatelům všech členských států FEPA.

Možnost přihlášení končí 1. 7. 2022.

Ukázka připravované známky a příležitostných razítek.


Výstava Birdpex 9 není výstava o pivu, ale výstava, věnována motivu "ptáci". Po Novém Zélandu (1990), Německu (1994), Velké Británii (1998), Nizozemsku (2002), Dánsku (2006), Belgii (2010), Francii (2014) a Lucembursku (2018) bude Rakousko v roce 2022 devátou zemí, kde se bude výstava konat. BIRDPEX je speciální výstava věnovaná všem druhům exponátů s tématem "ptáci", především tematická filatelie, ale jsou vítány i další "ptačí" exponáty (otevřená filatelie, maximafilie,...). Jde o národní výstavu s mezinárodní účastí, otevřenou i pro prvovystavovatele.


Ukázka příležitostných razítek a známek z předchozích výstav BIRDPEX.


Zájemci o bližší informace k oběma výše uvedeným filatelistickým akcím (přihlášky, podmínky atp.) se mohou obrátit na sekretariát SČF, tel. 603 587 593, e-mail: sekretariát@informace-scf.cz.

Vzhledem k tomu, že Gmunden není daleko, představuje tato výstava možnost pěkného jednodenního výletu. Ve stejnou dobu, jako "phila", se většinou konají v Gmundenu i trhy porcelánu a keramiky, takže si na své mohou přijít i manželky.